1) Parforhold

Hvis moderne mennesker længes efter et godt parforhold, skulle de måske prøve samtalemetoderne i bogen ”Den nødvendige samtale i parforholdet”. Vi får virkelig mange tilbagemeldinger fra folk, der har brugt bogen gennem flere år: ”Metoden ændrer vores parforhold, vi får forholdet til at fungere bedre”. En deltager i aktiviteter omkring den nødvendige samtale siger: “Jeg anede ikke, hvor forskelligt vi så på vores forhold. Vi havde begge to lukket øjnene for realiteterne og undgik at tale om det, der var svært. Gennem Den nødvendige samtale har vi lært at tale sammen og håndtere vores forskellighed, uden at vi kommer til at skændes.”

 

Vi tilbyder en skræddersyet løsning til jer, der gerne vil lære at kommunikere bedre i parforholdet. At lære at kommunikere godt, gør man ikke bare, for vi har alle en række vaner og mønstre, der først skal overvindes. Det er blandt andet vigtigt, at der opstilles spilleregler for samtaler i parforhold, da de er med til at bryde uheldige mønstre og vaner. Spillereglerne er især vigtige, når man selv skal lære at tale sammen på en ordentlig og respektfuld måde. Spillereglen kan f.eks. være, at man ikke må afbryde den anden, at man afsætter lige meget tid til begge parter i en samtale, og at man altid selv får mulighed for at fortælle, hvordan man oplever en situation. Vores erfaring er at kvinder og mænd kommunikerer forskelligt, derfor skal spilleregler være på både mandens og kvindens betingelser.

P1020064

 

Introduktionsforløb

  • Her kan I høre om metoden ”Den nødvendige samtale i parforholdet” og hvorfor det er vigtigt at komme i gang med at tale sammen. Og hvorfor vi skal tage hensyn til hinanden, når vi vil tale sammen. Det er ikke nok at lytte, men man skal også kunne sætte sig i den andens sted.
  • Mænd gider ikke bruge tid på samtaler, bliver der ofte sagt. Vi har udviklet en metode, som både egner sig til mænd og til kvinder.
  • Vi gennemgår de praktiske forhold, der skal være i orden, så I kan komme i gang med samtalerne. Vi taler om, hvorfor det kan være svært at komme i gang? Hvordan kan I blive enige om at tale sammen? Hvordan får I tid? Hvad med børnene og alt det andet, som forstyrrer jer?
  • I får mulighed for at afprøve samtalemetoden
  • I får mulighed for at købe bogen ”Den nødvendige samtale i parforholdet” med rabat

Træningsforløb for grupper

Der er mulighed for at danne netværk med andre par, så man kan udveksle erfaringer om samtalemetoden. Fordelene er, at I får mulighed for at afprøve samtalemetoder i jeres eget parforhold og høre om erfaringer med samtalen fra andre par. Vi bruger fiktive eksempler, så I ikke behøver at udstille jeres egne problemer for andre.

  • Vi tager hensyn til behovet for fortrolighed, derfor er det vigtigt igen at understrege, at Center for den nødvendige samtale ikke arbejder med terapi, men alene sætter fokus på at lære metoder til at kommunikere bedre i parforholdet.
  •  Der vil også være mulighed for at lære, hvordan man taler om problemer uden at komme op at skændes. Der vil være mulighed for at lære sig selv og partneren bedre at kende, så man forstår, hvorfor man reagerer som man gør, når man taler sammen på bestemte måder.
  •  I træningen vil desuden indgå gennemgang af nyttige redskaber, man kan bruge, når samtalen skal indgå i dagligdagen, f.eks. i forbindelse med højtider, ferier og familiesammenkomster.
  •  Træningsforløbet giver mulighed for at få samtalen til at blive en fast del af jeres parforhold. I kommer nemlig til at udvikle jeres egne redskaber, så I selv kan opstille spilleregler for jeres samtaler, aftale temaer til samtalerne og skaffe tid og plads til at holde jeres samtaler ved lige.

Coaching for par

For par, der foretrækker at få personlig rådgivning, tilbyder vi undervisning og træning i samtalemetoden med udgangspunkt i det enkelte pars behov for at lære at tale sammen. Vi har anbefaler 2-3 seancer, så parret har mulighed for at afprøve samtalemetoden mellem seancerne. Ved de personlige forløb har vi mulighed for at tilpasse os det enkelte pars behov.

Parskolehold i Danmark eller i udlandet

Hvis I er flere par, det kan for eksempel være en vennekreds, der har lyst til at gå sammen og lære at bruge samtalemetoden, kan vi tilbyde at oprette en “par-skolehold” enten her i Danmark eller i udlandet, f.eks. Sydfrankrig eller Mallorca.

P1000301

 

Billede fra et dejligt kursussted på Mallorca